Praktijk voor ingetrokken tepelcorrectie.
 

Nuttige informatie.


-Veel bezoekers komen van ver. Om onnodig reizen te voorkomen kan na een kleine intake met borstonderzoek de correctie direct uitgevoerd worden. Je bent alles bij elkaar ongeveer drie kwartier bij ons binnen.

-Afspraken dienen via email gemaakt te worden.

-Je hebt geen verwijzing via huisarts, oncoloog of plastische chirurg nodig.

-Tijdens de correctie word er een ruim bemeten Titanium implantaat staafje in de tepel gezet. Dit staafje is tijdelijk en zal in het na consult vervangen worden door een staafje in de exacte maat voor jouw tepel. Het na consult zal tussen de acht a twaalf weken na de correctie zijn. Ik evalueer het genezingsproces en vervang (indien mogelijk) de staafjes. Ook kun je direct de balletjes zoveel mogelijk aan jouw persoonlijke wensen aan laten passen. Groot, klein, transparant, gekleurd, goudkleur, met een mooi steentje erin of rondom seal strass. In bijna alle gevallen hoef je hierna niet meer terug te komen.

-Ik kan in bijna alle gevallen de tepel, door middel van een Titanium implantaat staafje, naar buiten laten komen. Het verschilt per persoon en de gradatie of het staafje in de tepel moet blijven zitten om te voorkomen dat de tepel weer naar binnen zal trekken. In veel gevallen (vooral bij jonge vrouwen die de ingreep laten uitvoeren) zien we dat het staafje er na één tot een paar jaar uit kan en de tepel mooi naar buiten blijft staan. Ik zal je hier meer (alles) over vertellen wanneer ik jou borst getoucheerd/onderzocht heb. Zolang het staafje erin zit zal de tepel naar buiten blijven staan. Dit is een garantie die ik kan geven in tegenstelling tot wat plastische chirurgen vaak beloven. De plastische chirurg snijd weefsel, een klier of de zogeheten stam door waardoor de spanning iets af kan nemen en de tepel vlakker zou kunnen worden. Laat je niet wijsmaken dat je tepel naar buiten zal komen en zo zal blijven staan. Dit is niet waar. Borstvoeding geven is na een dergelijke ingreep niet mogelijk en ook hoor ik veel dat het gevoel uit de tepel verdwijnt. Mijn persoonlijke mening is dat je niet "zomaar" een essentieel onderdeel van een vrouwen borst door moet snijden. De klieren en kanalen hebben een functie! 

-Gebruik tenminste 24 uur voor de correctie geen drugs of alcohol.

-Ik vraag altijd naar je medicijn gebruik en de datum van een eventuele eerdere ingreep die plaats heeft gevonden bij een plastisch chirurg of Oncoloog.

-Ik voer geen correctie uit bij vrouwen die meer dan 4 maanden zwanger zijn. Ik voer geen correctie uit bij vrouwen die net bevallen zijn. Er moet minimaal 3 maanden tussen de bevalling en de correctie zitten.

-Na de correctie mag je gemiddeld 3 maanden niet in een ligbad (of borsten boven water), zwembad of dompelbad en niet zwemmen in buitenwater. Zwemmen in de zee mag wel! Sauna gebruik mag ook. Gebruik na sauna bezoek uitsluitend de douche! Wanneer je onder een zonnebank wil moet je iets over de tepels leggen anders zullen die verbranden.

-Na de ingreep mag je vrijwel direct weer sporten. Bespreek dit even zodat ik je gericht advies kan geven.

-Om teleurstellingen te voorkomen zal ik je altijd goed en eerlijk voorlichten over het maximaal haalbare resultaat in jouw specifieke geval.

-Ik beantwoord de telefoon alleen tijdens openingstijden en als we onze handen vrij hebben. Heb je een correctie laten uitvoeren en zit je met een dringende vraag? Stuur dan een email of Whatsapp bericht! Ik zal die zo spoedig mogelijk beantwoorden.

-Je kunt bij ons niet pinnen!

-Na de correctie krijg je een volledig nazorgpakket met instructies mee zodat je zelf vooraf niets in huis hoeft te halen.

-De correctie word helaas niet vergoed door de ziektekostenverzekering. De correctie valt niet onder een medische ingreep. Deze valt helaas (en volgens mij in veel gevallen compleet onterecht!) onder een cosmetische ingreep.

-De nazorg is vrij eenvoudig en eventuele napijn wordt per persoon anders ervaren (lees hiervoor de klantenervaringen) maar nooit als zeer heftig ervaren.

-De correcties worden bijna altijd in de ochtend gepland. De gemiddelde wachttijd is 1 a 2 weken. Kun je uitsluitend op een zaterdag, hou dan rekening met wachttijden van 2 tot 4 maanden.

-Het verschilt per persoon, per gradatie van vergroeiing of ontwikkeling van de tepel en leeftijd of de tepel naar buiten zal blijven staan als het staafje er op een gegeven moment weer uitgehaald word. Ik kan daar meer over vertellen wanneer ik je tepel gezien en onderzocht heb en meer over jouw persoonlijke gradatie weet. Ga er vanuit dat het staafje er sowieso één a twee jaar in moet blijven zitten. Nogmaals afhankelijk van div. factoren. Zolang het staafje in de tepel zit zal de tepel niet naar binnen gaan.

-De tepel word door mij niet naar buiten gehaald met een zuig- of ander systeem maar puur door toucheren en de specifieke techniek tijdens het uitvoeren van de correctie.

-Het uitvoeren van de correctie zelf gaat redelijk snel maar hou er rekening mee dat je ongeveer 45 minuten bij ons binnen bent.

-Je kunt bij ons voor de deur parkeren en de bushalte is op een paar minuten loopafstand.

-Kijk van te voren even goed waar je moet zijn want de Tom-Tom geeft de route niet tot voor de deur aan. Dit scheelt onnodig zoeken!

-De praktijkruimte zit in een woonwijk aan een woonhuis vast. Zo kan er in alle rust gewerkt worden en kunnen we de behandelkosten zo laag mogelijk houden.


Ik verzoek je dwingend om op tijd op je afspraak te verschijnen!