Praktijk voor ingetrokken tepelcorrectie.
 

Als je een ei kunt koken, kun je ook fysiologisch zout maken.

De ingrediënten:

Per liter gekookt water heb je 9 gram zout nodig. Bij voorkeur bronwater zonder koolzuur (bubbels). In sommige delen van Nederland is het kraanwater nog beter dan bronwater, met name waar het zacht water is. Kraanwater mag en kan altijd in Nederland!

Dan het zout:

Bij voorkeur het meest simpele keukenzout wat er is. je hoeft geen toegevoegde middelen te kiezen, geen zeezout of Himalaya-zout; gewoon puur zout is dus prima. Bij de grotere supermarkten voldoet het huismerk.

De bereiding:

Je brengt ruim een liter water aan de kook en laat dit minimaal 5 minuten doorkoken. Hierna weeg je 9 gram zout af en doet dit in een schone afsluitbare pot/kan/fles en vult deze aan met het gekookte water tot 1 liter. Je hebt nu 1 liter fysiologische zoutoplossing.

Bewaren:

De zelfgemaakte zoutoplossing laat je zo snel mogelijk afkoelen en je bewaart het afgesloten in de koelkast. Houdbaarheidstermijn van 4-5 dagen. Ga nooit met hetzelfde wattenstokje twéé keer in het zelfde water!

*Wanneer je van Natasja het advies hebt gekregen een sterkere oplossing te maken gebruik je 20 gram zout.

Gebruik:

Maak een wattenstaafje nat met de zoutoplossing en poets je staafje en balletjes goed schoon/glad. Ga niet 2 x met het zelfde wattenstaafje in de zoutoplossing. Als alles goed schoon/glad is maak je je staafje nog een keer goed nat met de oplossing en schuif je je staafje voorzichtig heen en weer.

Advies:

Bij irritatie en/of een ontsteking vul je 2 keer daags een half glas met zoutoplossing en zet je het glas over je tepel. Ga onderuit zitten en laat een minuut of 5 weken. Niet naspoelen maar wel schoonmaken wanneer er pus zichtbaar is. Het schoonmaken doe je weer met een nat wattenstaafje. Als je het idee hebt dat er pus in zit rol/druk je dat er VOORZICHTIG uit. Ga niet knijpen!

Fysiologisch zout kan irritaties verminderen en wondjes sneller laten genezen. Het werk goed ondersteunend maar het is geen geneesmiddel en NIET antiseptische. Een combinatie van zout en antiseptum werk erg goed.