Praktijk voor ingetrokken tepelcorrectie
 

Wij werken uitsluitend met titanium/implantaat

 

  Welke kwaliteit heeft titanium

Titanium is 30x sterker dan staal. Titanium weegt 50% minder dan staal. Wanneer titanium wordt blootgesteld aan lucht, vormt er zich een film die corrosie weerstaat dit in tegenstelling tot andere materialen. Titanium is vooral goed bestand tegen zout (huid eigen mineraal). Titanium geeft bij huidcontact geen irritatie. Het materiaal neemt heel snel de omgevingstemperatuur aan, waardoor het niet koud aanvoelt als u het sieraad in doet. Titanium heeft een zelf herstellend vermogen. Lichte beschadigingen zullen daardoor niet snel zichtbaar zijn omdat er een oxidelaagje overheen ontstaat. Het heeft een kleine massadichtheid. Zeer geschikt voor inwendige toepassingen.

 De voornaamste voordelen van titanium

Titanium is anti-allergisch en absoluut nikkelvrij. Titanium is veel sterker dan staal, de levensduur van de sieraden is dan ook veel langer. Titanium is een ecologisch metaal. Het is een puur metaal en volledig recyclebaar. Puur titanium is 100% hypoallergeen (allergie vrij) en zal dus geen huidirritatie of verkleuring veroorzaken. Wij werken uitsluitend met de hoogste gradatie titanium. 


  
Toepassingen

Door bovenstaande kwaliteiten wordt titanium méér en méér in de medische wereld en sieradenindustrie gebruik. Wij gebruiken uitsluitend staafjes en balletjes die geschikt zijn als implantaat omdat het biologisch inert is: het menselijk lichaam stoot dit niet af en het is niet giftig.