Praktijk voor ingetrokken tepelcorrectie
 

Wat als je door een scan moet of geopereerd moet worden. Tip: lees even het gehele stukje


Een M.R.I werkt met magnetische straling. Bij dit onderzoek zijn daarom metalen voorwerpen zoals brillen, sieraden, piercings, beugels en metalen gebitsprotheses niet toegestaan.

Titanium heeft als eigenschap dat het niet-magnetisch is en daardoor is er weinig invloed op de MRI-scan. Wanneer het staafje dichtbij het gebied ligt dat gescand moet worden, kunnen de beelden verstoord raken. We noemen dit ook wel ruis. De radioloog weet precies welke materialen de MRI-afbeeldingen wel en niet beïnvloeden. Vermeld dat het om een Titanium implantaat gaat en niet om een piercingsstaafje van bv chirurgisch staal! Het staafje hoeft er dan NIET uit. Verplichten ze jou dit wel dan kun je vragen of je de scan in een ander ziekenhuis mag laten uitvoeren. Wanneer je je staafje uit je tepel haalt zul je hem er waarschijnlijk niet zelf meer in krijgen en zal je correctie volledig opnieuw uitgevoerd moeten worden. Dit is NIET nodig dus laat je niet verrassen/overvallen door een standaard protocol van het ziekenhuis. Ik geef vaak als voorbeeld: Er zijn heel wat mensen die schroefjes, implantaten of plaatjes in hun lichaam hebben (denk aan enkel operaties of knieën) en die hoeven er echt niet uit gehaald tijdens een scan! Er is dus GEEN gevaar!

Wat als ik een mammografie laat maken?

Een mammografie is een röntgenfoto van de borsten. Op de foto is vetweefsel, klierweefsel en bindweefsel zichtbaar. Een mammografie word veelal gebruikt om borstkanker op te sporen. De verpleegkundige of radioloog zal adviseren het staafje uit de tepel te halen. Je bent dit niet verplicht! Vertel ze dat het om een staafje gaat van hoogwaardig Titanium/inplantatum. Mensen hoeven immers ook geen andere implantaten te verwijderen wanneer ze een scan of MRI laten maken.

Wat als ik geopereerd moet worden?

Standaard moeten alle soorten piercings, oorbellen of wat voor sieraden dan ook verwijderd worden tijdens een operatie. Overleg met de uitvoerend specialist, anesthesist/narcotiseur of jij je titanium implantaat mag laten zitten. Leg uit dat het niet om een gewone tepelpiercing gaat en dat het staafje 100% titanium is. Wanneer je staafje er tijdens een operatie uit moet zal je hem er zo goed als zeker niet meer in krijgen en moet de correctie evt. volledig opnieuw uitgevoerd worden. Zonde en NIET nodig. Een uitzondering is natuurlijk wanneer er een operatie aan de borst zelf uitgevoerd moet worden. Op de rest van je lichaam is het een kwestie van afplakken.

Laat je niet verrassen/overvallen door een standaard protocol van het ziekenhuis, verwijderen is niet verplicht. Overleg dit goed.