Praktijk voor ingetrokken tepelcorrectie
 

Vraag en antwoord na je correctie

pagina is onder constructie!

 


Kan ik mijn staafje er zelf tijdelijk uit halen?

NEE, dit moet je niet doen! Bij een tepelcorrectie duurt het gemiddeld een jaar voordat de canule gestabiliseerd is en je zult het staafje er dus niet zelf weer terug in krijgen. Het verschilt per gradatie wanneer je dit evt. wel zelf kunt doen. Neem hierin geen risico want bij spijt zal de correctie opnieuw uitgevoerd moeten worden.

Mijn staafje lijkt te lang hoort dit?

Wanneer de tepel warm en ontspannen is (zoals hij eruit ziet IN je BH) mogen de balletjes net tegen de canule (de opening waarin je staafje verdwijnt) aan liggen/drukken. Wanneer je tepel gespannen is, is het normaal dat het staafje langer is. Wanneer het staafje ± 3 a 4 minimeter uitsteekt in ONTSPANNEN toestand kan er een korter staafje in.

Blijft dit staafje "altijd" zitten?

Het kan zijn dat je staafje in de loop der tijd een keer aangepast moet worden omdat weefsel veranderd, gewichtstoename of juist afname, hormonale schommeling enz. Het is dus niet vanzelfsprekend dat het door mij geplaatste staafje er altijd ongewijzigd in kan blijven. In veel gevallen is dit wel zo maar het is dus niet vanzelfsprekend. Voor aanpassingen mag er een consult gepland worden.

Dringende vraag NA het corrigeren:

Ik beantwoord de telefoon alleen tijdens openingstijden en als we onze handen vrij hebben. Heb je een correctie laten uitvoeren en zit je met een dringende vraag? Stuur dan een email of Whatsapp bericht! We zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Zwemmen en in bad

Na de correctie mag je gemiddeld 3 maanden niet in een ligbad (of borsten boven water), zwembad, jacuzzi (ook niet die op basis van zout gereinigd worden!) of dompelbad en niet zwemmen in buitenwater. Zwemmen in de zee mag wel! Sauna gebruik mag ook. Gebruik na sauna bezoek uitsluitend de douche! Wanneer je onder een zonnebank wil moet je iets over de tepels leggen anders zullen die verbranden.

Ik moet het water in. Wat kan ik doen?

Mijn advies is om echt NIET te gaan zwemmen of in bad te gaan (alleen in de zee mag). Sommige vrouwen kunnen het water niet vermijden i.v.m. sport of werk. Mocht je het water in willen dan raad ik aan waterdichte pleisters te kopen bij een apotheek. Leg GOED uit dat je pleisters nodig hebt voor open wonden die niet nat mogen worden! Dus echt waterdicht en niet waterafstotend. Er is veel verschil in kwaliteit en je wil niet hebben dat jou genezing stagneert door het water in te gaan. Voor je de pleister gaat plakken is het raadzaam de huid vetvrij te maken met bv alcohol. Zorg ervoor dat dit niet in de buurt van je canule gaatjes komt en laat de huid goed drogen voor je de pleister plakt. Goede pleisters zijn: HeliQ eilandpleister (let op de maat) en de 3M aqua maxi pleister. Deze kun je ook zelf online bestellen of vraag ernaar bij de apotheek. 

Mijn balletje kruipt in de canule, wat kan ik hieraan doen?

Neen contact op! Als dit gebeurd zijn je balletjes te klein of je staafje te kort. De balletjes mogen niet in de canule kruipen!

Ik krijg irritatie van de pleisters, wat kan ik doen?

Het pleistertape wat je mee hebt gekregen plakt goed en dit is in de nacht noodzakelijk. Het nadeel van goed plakkende pleisters is dat de lijm de huid kan irriteren. Wanneer dit bij jou het geval is kun je het volgende doen; stop overdag alleen een gaasje in je BH en vervang de tape voor Leukopor tape (te koop bij apotheek of drogist).

Naconsult:

Je hebt een advies gekregen wanneer je op naconsult kunt komen. Meestal is dit zo'n twee a drie maanden na de correctie. Op het naconsult bespreken we het resultaat, het genezingsproces en beantwoord ik je eventuele vragen. Je staafje wordt (indien nodig) vervangen voor een korter exemplaar en je zou andere balletjes uit kunnen zoeken. Als je twijfelt of je staafje tegen die tijd wel gewisseld kan worden voor een korter exemplaar mag je foto's sturen via WhatsApp of mail. In bijna alle gevallen hoef je hierna niet meer terug te komen.Het eerste nazorgconsult, binnen zes maanden na de correctie, is bij de prijs inbegrepen. Indien je hier geen gebruik van maakt vervalt alle aanspraak op garantie. Een consult dat zes maanden na de correctie valt is los €49.00. Standaard balletjes zijn altijd bij de prijs inbegrepen. Sierballetjes worden in rekening gebracht.

Waar kan ik de nazorgproducten kopen?

Je kunt alle nazorgproducten hier verkrijgen of na bestellen. We sturen ze graag naar je toe. (zie onderaan deze link hoe je kunt bestellen)

Na hoeveel jaar of wanneer kan mijn staafje eruit en wat kan ik kan verwachten?

Een lastige vraag omdat er veel factoren meespelen. Voor de duidelijkheid: Een ingetrokken tepel is niet te genezen maar wel te verhelpen door middel van onze manier van corrigeren. Zolang het staafje erin zit zal de tepel niet naar binnen gaan! Een groot bijkomend voordeel is dat we bij veel vrouwen verbetering zien wanneer het staafje er na een aantal jaar uit word gehaald. In veel gevallen gaat de tepel aanzienlijk minder naar binnen of blijft hij zelfs naar buiten staan. We adviseren je staafje er sowieso één a twee jaar in te laten zitten.

Wat kun je verwachten wanneer je je staafje eruit haalt?

Jou leeftijd (nu en tijdens de correctie), gradatie, vergroeiing en ontwikkeling in de tepel destijds, hormonale spiegel, zwangerschap en oa de reactie van je lichaam op de aanwezigheid van het staafje spelen een grote rol. We zeggen altijd dat het staafje er (voor het beste resultaat) één of twee jaar in moet blijven. Voor een aantal van jullie geld dat wanneer je het staafje eruit haalt de tepel niet meer naar binnen zal trekken. Misschien zal de tepel vlak zijn of boller blijven dan voor de correctie. Het blijft dus afwachten hoe jou tepel(s) zich zullen houden als het staafje eruit gaat. Nogmaals: er spelen veel factoren mee en niet één persoon is het zelfde. Dit maakt onze manier van werken zo uitdagend en gecompliceerd tegelijk.

Als je overweegt je staafje eruit te gaan halen maar je twijfelt over het te verwachte resultaat kun je een consult plannen. Natasja gaat jou dossier erbij pakken, je adviseren, onderzoeken,  en jou zou duidelijk mogelijk adviseren. Ze zal (indien gewenst) het staafje verwijderen. Aan dit consult zijn kosten verbonden.

Indien gewenst, kunt ten alle tijden de staafjes zelf verwijderen! Soms kunnen ze er zelfs een paar uur uit blijven zodat je de eerste reactie van je tepel kunt zien. Als je ze teveel weg vind zakken zou je het staafje er weer terug in kunnen doen. LET OP! Dit lukt lang niet in alle gevallen. In veel gevallen krijg je het staafje er zelf niet meer in omdat de canule vlug “verplaatst/zakt” of dicht gaat. Aan even uit proberen zit dus een risico.

Je staafjes verwijderen:

Beide balletjes kunnen los. Draai met kracht aan beide balletjes en één van de twee zal los gaan. Nu kun je je staafje eruit schuiven. Gebruik iets waar je grip mee hebt of een tangetje (link). Nadat je het staafje verwijderd hebt hoef je niets meer te doen. De komende tijd zal je tepel wellicht nog wat van vorm veranderen en HOPELIJK naar tevredenheid!
Als blijkt dat je je tepel toch mooier vond met het staafje erin kan de correctie opnieuw worden uitgevoerd. Er moet dan ongeveer twee maanden tussen het verwijderen van de staafjes en de nieuwe correctie zitten.

I.T.C. Emmen is niet aansprakelijk voor eventuele (gevolg) schade. Wij geven (na de correctie) nooit geld terug.

 Een waarschuwing:

De afgelopen jaren ben ik het 3 a 4 keer tegengekomen dat je het staafje door de tepel heen gaat zien. Het komt dus ZEER weinig voor maar omdat dit dus wel kan gebeuren wil ik er toch een stukje aan wijden. Het kan gebeuren dat de huid van de tepel zo dun word dat het staafje erdoor komt. Een tepel die ingetrokken is geweest heeft een andere structuur (hardheid) dan een tepel die altijd naar buiten heeft gestaan. Die huid is beter doorontwikkeld en er is een goede verhoorning. Een ingetrokken tepelhuid is slecht verhoornd, zacht en poreus. Mijn advies is dat je je tepel af en toe controleert om te zien of het nog allemaal goed gaat in het midden van de tepeltop. De vrouwen waarbij dit gebeurde ontdekte het pas wanneer er al een gaatje was. Wanneer je denkt dat de huid te dun word of er een gaatje zit neem dan contact op of verwijder zelf je staafje. Indien mogelijk en gewenst kun je opnieuw een correctie uit laten voeren. 


Staat het antwoord op jou vraag hier niet bij? Neem gerust contact op. Ik doe mijn best jou vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden.